Skip to main content
Dit is een algemene afbeelding voor: Psychosociale zorg bij jongeren met IBD
Dit is een algemene afbeelding voor: Psychosociale zorg bij jongeren met IBD

Psychosociale zorg bij jongeren met IBD

Wil je meer weten?

Als je verder wilt lezen of meer informatie zoekt, kijk dan eens op:

Crohn & Colitis NL

CC logo zonder pay offDe website van Crohn & Colitis NL, de landelijke vereniging van en voor iedereen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Hier vind je handige informatie, en ook een agenda met de jongeren-activiteiten, waar je andere jongeren met IBD. kunt ontmoeten. Je kan ook digitaal terecht. Kijk eens op onze social media.  

Kindenziekenhuis.nl 

Stichting Kind en Ziekenhuis is een patiĆ«ntenorganisatie voor alle kinderen en jongeren die medische zorg nodig hebben. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun ouders en geeft informatie en advies.

Cyberpoli.nl

De cyberpoli is een online, interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Je vindt hier meer informatie over IBD vergroten. En ook informatie van dokters over IBD, en informatie van andere jongeren die ook IBD hebben. Je kan er ook ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig chatten met andere jongeren. Of online (en anoniem) vragen te stellen aan dokters en andere deskundigen.

JongPIT LOGO s 08 1536x487JongPit

JongPit is een online plek waar je andere jonge mensen met een chronische ziekte ontmoet.

KLIK

Deze website KLIK is gemaakt voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar die onder behandeling zijn (of zijn geweest) in een (kinder)ziekenhuis, en voor hun ouders. Als je je op deze website aanmeldt, krijg je vragen over hoe jij je voelt: over je lichaam, je gevoelens en over de mensen om je heen. De dokter gebruikt jouw antwoorden tijdens het volgende gesprek. Er is een KLIK-groep voor IBD, maar nog maar weinig ziekenhuizen gebruiken dit. Hopelijk worden dit er meer.


Opkoersonline.nl

Op Koers biedt groepscursussen voor kinderen en jongeren die chronisch ziek zijn of kanker hebben gehad. Broers en zussen en ouders/verzorgers kunnen er ook informatie vinden.

Op koers is een initiatief van het Emma Kinderziekenhuis.

Positieve Gezondheid

Op deze website staat een tool die jou kan helpen om te laten zien wat je zelf belangrijk vindt als het gaat om jouw gezondheid.